BELSŐ KIRAKATVÉDŐ ÉS TÉRELVÁLASZTÓ RÁCSOK
Nagyszilárdságú, mégis esztétikus, finom megjelenésű rácsok, amelyek több előnnyel is szolgálnak felhasználójuk számára.
- Betörési kísérlet esetén az üveg betörése után sem lehetséges az áruhoz való hozzáférés, hiszen a rácsszerkezet megbontása jelentős időt vesz igénybe.
- A rács látványa pszichés hatást is gyakorol a potenciális betörőre.
- Napközben a rács "láthatatlanná válik", hiszen kialakítástól függően összezárt állapotban teljesen eltűnik a járókelők ill. vásárlók látóteréből.
- Az üzlet nyitvatartási idején kívül, a leeresztett rács nem rontja a kirakatban elhelyezett áruk láthatóságát.A belső rácsok nemcsak kirakatok védelmére, hanem térelválasztásra is kiválóan alkalmasak, legyen szó bevásárlóközpontok, áruházak üzleteiről, raktárakon belüli térképzésről vagy teremgarázsok egységeinek leválasztásáról.
A Fémmíves Kft. a belső rácsokból két típust gyárt. Az egyik a hagyományos téglalap forma, a másik az ún. apácza típus, amely íves elemekből épül fel. Az apácza rács több mint kétszer sűrűbb a hagyományos rácsnál, ezért fokozottabb védelmet biztosít.

Mindkét rács acél alapanyagból készül, amely azután az eltérő igényeknek és igénybevételnek megfelelően különböző kezelési eljárásokon megy keresztül. Külső térre ill. páradús környezetbe rozsda- és saválló acélból készült rácsok a megfelelőek (matt vagy fényes kivitelben), míg belső térben a hely hangulatának és megrendelőnk igényeinek megfelelően egyéb változatok is rendelhetőek.

A rácsok mérete igen tág határok között változhat.Mindkét típus harmonikaszerű gyűjtésű.

A MABISZ minősítése alapján belső rácsaink az üveg törését jelző elektronikus riasztórend szerrel együtt teljes körű védelem kialakítására alkalmasak.

A rácsok rendelhetőek kézi mozgatószerkezettel, vagy elektromos működtetéssel.
Ez utóbbi változat rendelhető kulcsos kapcsolós vagy rádió távvezérlésű kivitelben.


Az elektromos változat a felhasználók biztonságának fokozása érdekében 24 V-os villanymotorral készül, s minden nem kirakati rácsként működtetett változat rendelkezik mechanikus zuhanásgátlóval.


Apácza típusTéglalap típus